Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌طور کلی می‌توان گفت حالت تاریک یک ویژگی است که در آن متون و عناصر روشن در پس زمینه‌ای تیره به‌نمایش گذاشته می‌شوند. حالت روشن در مقابل حالت تاریک قرار دارد و در آن متن تیره در پس‌زمینه‌ای روشن به نمایش در می‌آید. با وجود اینکه حالت تاریک یا دارک مود گوشی‌ها به‌تازگی مورد استقبال قرار گرفته، اما حالت روشن همچنان بین مصرف‌کنندگان رواج بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از حالت تاریک در گوشی‌های اندرویدی

آیا تا به حال برایتان پیش آمده که نیمه‌های شب یا صبح زود از خواب بیدار شوید و هنگام چک کردن گوشی چشمان خود را در مقابل نوری کور کننده ببینید؟ این به خاطر میلیون‌ها پیکسل روی صفحه نمایش گوشی است که چشمان ناآماده شما را با فوتون بمباران می‌کند. اثر کور کننده تا حدودی شبیه به خروج از یک اتاق تاریک سینما و ورود به یک منطقه نورانی و درخشان است. همانطور که می‌توان از جلوه‌های سینمای کورکننده با سایه‌های رنگی اجتناب کرد، فعال کردن حالت تاریک نیز راه درستی برای دوری از مواجه شدن چشمانتان با نور آزار دهنده گوشی‌های هوشمند است.

وضعیت در مورد فعال کردن حالت تاریک تا حدودی مشکل است. هر دو سیستم عامل اندروید و iOS تنظیمات حالت تاریک را برای تغییر پالت رنگ رابط کاربری از سفید ساده به سیاه کمرنگ ارائه می‌دهند. با این حال، این تنظیم به طور کلی برای همه برنامه‌های نصب شده روی تلفن شما اعمال نمی‌شود. درعوض، باید تنظیمات هر برنامه را بررسی کنید و ببینید که آیا بین تم‌های روشن و تاریک حالت انتخابی وجود دارد یا خیر.

برخی از برنامه‌ها سومین گزینه پویا را ارائه می‌دهند که رنگ رابط کاربری را بر اساس تنظیمات پیش‌فرض سیستم روی تلفن شما تغییر می‌دهد. این بهترین پیاده‌سازی است؛ زیرا کاربران لازم نیست نگران فعال کردن آن ابتدا در سطح سیستم و سپس به صورت جداگانه برای هر برنامه باشند.

بر اساس تحقیقات گروه تحقیقاتی ادراک حسی و تعامل در دانشگاه بریتیش کلمبیا، برای افراد مبتلا به آستیگماتیسم (که ۵۰٪ از جمعیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد) خواندن متن سفید در پس زمینه تیره دشوارتر است. برخی از کاربران مشکلات دسترسی در حالت تاریک را نیز برجسته کرده‌اند.

حالت تاریک در مقابل حالت شب

تفاوت ظریفی بین تنظیمات حالت تاریک و حالت شب در تلفن همراه شما وجود دارد. با فعال کردن حالت تاریک، تمام عناصر پس‌زمینه و فضا‌های خالی که در حالت عادی به صورت سفید روی صفحه ظاهر می‌شدند، سیاه می‌شوند. هر جا که قابل اجرا باشد، طرح رنگ متن نیز معکوس می‌شود؛ یعنی متن سیاه در برابر پس زمینه تیره سفید می‌شود.

در برخی از برنامه‌ها، عناصر طراحی رنگارنگ نیز بهینه‌سازی شده‌اند تا ظاهر سیاه و سفیدی یکنواخت داشته باشند. رویکرد کنتراست از نظر زیبایی‌شناختی دلپذیرتر است و فشار نوری را کاهش می‌دهد. به‌علاوه، اگر گوشی شما صفحه‌نمایش OLED دارد، مقداری از انرژی باتری گرانبهای شما را نیز ذخیره کرده و در مصرف باتری صرفه‌جویی می‌کند.

در مقابل، حالت شب یا حالت نور شب، همه نکات را در مورد زیبایی‌شناسی سیاه و سفید انجام نمی‌دهد. در عوض، این حالت رنگی مایل به قرمز یا زرد به صفحه نمایش شما داده و همچنین روشنایی را به آرامی کاهش می‌دهد تا تجربه مشاهده راحت‌تری در دسترس شما قرار گیرد. این ویژگی را می‌توان به صورت دستی فعال کرد یا همچنین تنظیم کرد تا بر اساس یک برنامه زمانی ثابت، مانند یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب، به طور خودکار فعال شود.

در گوشی‌های اندرویدی، حالت Night Light می‌تواند به‌طور خودکار و بر اساس زمان‌بندی غروب و طلوع خورشید در مکان شما فعال شود. با پایین کشیدن قسمت پنل دسترسی سریع و ضربه زدن روی دکمه نور شب (Night Light) می‌توانید به این ویژگی دسترسی پیدا کنید. در گوشی‌های سامسونگ، این ویژگی راحتی چشم نام دارد و می‌توان آن را از همان نقطه فعال کرد. در آیفون‌ها و سیستم عامل iOS، این حالت شب (Night Shift) نامیده می‌شود و شما می‌توانید با مراجعه به قسمت تنظیمات> صفحه نمایش و روشنایی> و سپس حالت شب آن را فعال کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گوشی هوشمند حالت تاریک گوشی حالت تاریک صفحه نمایش فعال کردن پس زمینه حالت شب بر اساس گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰۰ سال پیش، انسان‌ها به اعماق غار تاریک فرانسوی رفتند؛ اما چگونه؟ (+عکس)

جهان ما مملو از نقاط جذاب، خطرناک و زیبا در اعماق آرام پوسته زمین است؛ کاوش در یک غار به معنای مواجهه با هیبت در دنیایی آرام و تقریباً بیگانه، به دور از هیاهو و شلوغی دنیای بالای زمین است.

به گزارش خبرآنلاین، یکی از دیدنی‌ترین غارهای شناخته شده در جهان، غار «سنت مارسل» در فرانسه است. محوطه ورودی برای هزاران سال توسط انسان‌ها اشغال شده است که قدمت آن به دوران پارینه سنگی میانه باز می‌گردد. این غار حداقل ۶۴ کیلومتر امتداد دارد، یک حفره پیچ خورده و پیچیده که از پوسته زمین حفر شده است.

به دلیل تاریخ طولانی سکونت در آن، این منطقه مورد توجه مردم شناسان است. اکنون دانشمندان به رهبری ژان ژاک دلانوی ژئومورفولوژیست از مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS) به یک کشف بزرگ از این غار دست پیدا کردند.

آنها در اعماق غار، در مسیری خطرناک از جمله گودال‌های عمیق، استالاگمیت‌های شکسته‌ای را در بیش از ۱.۵ کیلومتر گذشته از ورودی پیدا کرده‌اند که حاکی از حضور انسان در حدود ۸۰۰۰ سال پیش است.

حتی با استانداردهای امروزی، که شامل تجهیزات ایمنی پیچیده و روشنایی است، گودال‌های موجود در مسیر، خطرناک تلقی می‌شوند و این سؤال را ایجاد می‌کند: چگونه انسان‌های باستانی به این سایت دسترسی پیدا کردند و دوباره از آن خارج شدند؟

ژان ژاک دلانوی در این خصوص به هفته‌نامه علمی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا می‌گوید:«این کشف و این واقعیت که سازه‌ها حدود 8000 سال قدمت دارند استثنایی است. "این مسئله دانش غارنشینان در دوره ماقبل تاریخ، توانایی آنها در کاوش و عبور از شفت‌ها و تسلط آنها در نورپردازی را مطرح می‌کند."»

بخشی از کف غار با دسته‌ای از صخره‌های شکسته به نام اسپلئوتم‌ها پر شده‌است. اینها نهشته‌های معدنی هستند که توسط آب‌های زیرزمینی در غارها، مانند استالاگمیت‌ها و استالاکتیت‌ها تشکیل شده‌اند.

غیر معمول نیست که غارهای شناخته شده دارای صخره‌های شکسته باشند. در اواخر قرن نوزدهم برای کاوشگران و گردشگران غار، این کار انجام شده بود که تکه‌هایی از سنگ را به عنوان سوغاتی بشکنند یا آثاری را بر روی دیواره‌های غار به یادگار بگذارند. فرض بر این بود که غارهای شکسته در سنت مارسل کار چنین گردشگرانی بوده است.

اما دلانوی و همکارانش آثار باستانی حضور انسان را در غارهای دیگر نیز پیدا کرده‌اند که این پرسش‌ها را در مورد اینکه دقیقاً چه زمانی صخره‌های سنت مارسل محل سکونت قرار گرفته‌اند را ایجاد کرده است.

خوشبختانه، با سنگ‌ها، راه‌هایی وجود دارد که می‌توانیم به آن پی ببریم، و این همان کاری است که محققان تصمیم گرفتند انجام دهند. اسپلئوتم ها از یک تعامل طولانی و مداوم با آب تشکیل می شوند. شما می توانید یک استالاگمیت را از ریشه جدا کنید، اما اگر آب به جریان و رسوب مواد معدنی ادامه دهد، آن استالاگمیت دوباره رشد می‌کند.

محققان رشد مجدد روی سازندهای شکسته را بررسی کردند، اما این همه ماجرا نیست. آنها همچنین نسبت‌های اورانیوم و توریم را در غارها تجزیه و تحلیل کردند، تکنیکی که به نام تاریخ‌گذاری اورانیوم-توریم شناخته می‌شود. این کار به این دلیل انجام می‌شود که اورانیوم محلول در آب است، اما یکی از محصولات تجزیه آن، توریم، محصول فروپاشی اورانیوم پس از رسوب ماده معدنی است.

از آنجایی که سرعت تجزیه اورانیوم به توریم ثابت و شناخته شده است، دانشمندان می‌توانند مقدار هر یک از آنها را در نمونه بررسی کنند تا مشخص کنند چه مدت از زمان تشکیل ماده معدنی گذشته است. با استفاده از این تکنیک‌ها، محققان دریافتند که غارنوردها بیشتر بین 125000 تا 70000 سال پیش شکل گرفته‌اند.

این تیم دریافتند که اولین تکه شکسته برای حدود 10000 سال پیش بوده است. آخرین مورد مربوط به حدود 3000 سال پیش است. اما سرنخ دیگری وجود داشت. به نظر می رسد تعداد زیادی از قطعات شکسته عمدا قرار داده شده اند و ساختاری را در محفظه ایجاد کرده اند. محققان دریافتند این ساختار حدود 8000 سال پیش ایجاد شده است.

محققان نتیجه می‌گیرند که در این مورد شکی نیست که انسان‌ها اینجا بودند، خیلی قبل از اینکه فکر کنیم می‌توانستند باشند، به نحوی در گذرگاه تاریک و خطرناک حرکت می‌کردند و برای ساختن چیزی، صخره‌ها را شکستند. نحوه انجام آنها برای کارهای آینده است. رسوبات دوده بر روی دیوارهای اتاقک نیز می‌تواند یک سرنخ باشد، اگر آنها همزمان با ساخت و ساز قرار می‌گرفتند.

آنها در مقاله خود می‌نویسند: "شواهد فعالیت انسان ماقبل تاریخ در غار سنت مارسل قطعی است."

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد + فیلم
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • ۸۰۰۰ سال پیش، انسان‌ها به اعماق غار تاریک فرانسوی رفتند؛ اما چگونه؟ (+عکس)
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • ببینید | نیمه تاریک ماه
  • تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد
  • سمت پنهان و تاریک ماه از منظر فضاپیمای چینی
  • (عکس) سمت پنهان و تاریک ماه از منظر فضاپیمای چینی
  • سمت پنهان و تاریک ماه از منظر فضاپیمای چینی (عکس)
  • قابلیت جدید اندروید ۱۵ برای استفاده از گوشی در رخت‌خواب